101 lieta 1001 dienā


Updated 2010.04.25: Beidzot saraksts pabeigts pilnībā un nopublicēts. Turpmāk automātiski tiks pieliktas arī saites uz atbilstošajiem ierakstiem.

Updated 2010.04.28: Tā kā sarakstā bija iezagusies kļūda un bez interneta nedēļu dzīvot bija plānots divas reizes, tad viena no šīm lietām tika aizstāta ar Kažes izdomāto lietu – 3000 km ar velo vienā gadā. Pagaidām nemāku spriest, vai tas ir daudz vai maz, bet ar velo gribās braukt vairāk nekā es to reāli daru.

Nesen caur Sigņa blogu uzgāju kādu interesantu projektu, kur jāapņemas izdarīt 101 lieta 1001 dienā. Patiesībā man pašam jau kādu laiku bija ideja izveidot līdzīgu projektu, ar kura palīdzību cilvēki varētu saglabāt lietas, ko plāno savas dzīves laikā izdarīt, tikai bez termiņiem, vienkārši tādu kā “bucket list” no tāda paša nosaukuma filmas The Bucket List. Bet te nu es atradu šo lielisko projektu un sapratu, ka jāliek miers manis paša radītajai idejai un jāizmanto kaut kas, kas jau ir gatavs, jo patiesībā svarīga ir pati doma – apņemties kaut ko izdarīt, nevis šīs idejas tehniskais izpildījums. Tāpat arī vienreiz bija jāizbeidz meklēt iemesli, lai to visu atliktu, un vienkārši jāķeras klāt pie darbiem. Ja esi apņēmies kaut ko darīt, tad tas ir jāsāk darīt tūlīt nevis jāatliek uz jauna gada sākumu, jāsagaida, kad ir jauns mēness utt.

Jāatzīst, ka, lai arī daudz un dažādas idejas manā galvā grozījās jau labu laiku, mēģinot tās visas salikt vienā sarakstā, secināju, ka tas nemaz nav tik viegli. Izdomāt 101 lietu, kuras visas būtu pietiekoši interesantas, izaicinošas, bet tajā pat laikā izpildāmas, ir izaicinājums pats par sevi. Tā nu es biju apstājies pie 61 lietas, kad atskaites punkts jau tika dots. Tagad esmu pabeidzis sarakstu pilnībā un tam visam būtu jābūt pabeigtam līdz 2012. gada 16. decembrim. Tā kā, ja viss labi veiksies, tad ap 2012. gada Ziemassvētkiem varēšu atzīmēt šī vēl negatavā saraksta pieveikšanu.

Ātrumā izskrienot cauri izveidotajam sarakstam, par dažām lietām pats sāku nedaudz šaubīties, jo ar vārdiem kaut ko paveikt ir vienkārši, bet kad jāķeras pie darbiem, tad tikai sāc apzināties īstās grūtības.

Bet te nu man ir jāpievieno savs saraksts, lai es tiešām apņemtos to visu izdarīt. Pagaidām tajā ir 61 lieta. Dažas no tām varbūt tiks precizētas, papildinātas, izņemtas, bet kad būšu sadomājis visas 101, tad gan saraksts tiks fiksēts un pie tā būs jāpaliek. Saraksts ir pabeigts, jāķeras pie darbiem.

Lietas:

diff($date1);
$perc = intval(($interval->format(‘%a’))/1001*100);
?>Laiks:

comments powered by Disqus