Septembris – labākais mēnesis ceļošanai


Manuprāt, septembris ir labākais mēnesis ceļošanai. Ja ne visā ziemeļu puslodē, tad Eiropā noteikti. Ar to, iespējams, varētu konkurēt vienīgi maijs, kurš arī nav zemē metams variants, bet uzvarētājs tāpat būtu un paliktu septembris. Ar ko gan šis mēnesis ir tik īpašs? Pirmkārt, tas ir ārpus tipiskās tūristu sezonas – vasaras, tomēr tas ir vēl pietiekami silts un diezgan labu laikapstākļu sniedzošs mēnesis. Reizēm, septembrī laiks var būt pat labāks nekā vasarā, kuras karstums citreiz spēj sabojāt visu ceļotprieku. Mums kā ceļotajiem tas nozīmē mazāku tūristu burzmu populārākajos apskates objektos, ka arī lētākas ceļojumu izmaksas.

Septembris ir tukšāks no tūristiem arī ne tikai tāpēc, ka viņi labprātāk dotos ceļojumā vasarā, bet arī tādēļ, ka septembrī parasti atsākas mācības skolēniem, kas nozīmē arī daudz ierobežotākas ceļošanas iespējas viņu vecākiem. Maijs nebūtu ne ar ko sliktāks par septembri, ja vien tas neatrastos pirms vasaras, kad cilvēki vēl nav bijuši savos atvaļinājumos. Ja aviokompānijas vai viesnīcas piedāvātu kādu vilinošu piedāvājumu maijā, tad cilvēki vēl varētu mainīt savus atvaļinājumu plānus un doties kādā ceļojumā priekšlaicīgi. Tomēr septembrī lielākā daļa cilvēku savus atvaļinājumus ir jau iztērējuši, kas nozīmē, ka aviokompānijām un viesnīcām nākas savus pēdējos iespējamos klientus ķert ar milzīgām atlaidēm, kuras mēs tad arī varam izmantot. Piemēram, Portugāles dienvidos, iespējams apmesties divvietīgā viesnīcas numuriņā ar skatu uz jūru un brokastīm iekļautām cenā tikai par 20 EUR/naktī. Vai neskan vilinoši?

Šobrīd mans ceļojumu modelis izskatās sekojošs – vasaras mēnešos doties uz tūristiem mazpopulārām vietām, piemēram, kādā ekspedīcijā jeb pārgājienā pie dabas, kamēr ārpus vasaras mēnešiem var doties un daudz mierīgākā gaisotnē izbaudīt tūristu iecienītās vietas.

comments powered by Disqus