Ferma pa īsto


Ferma iekš draugiem.lv ir diezgan bezjēdzīga laika nosišana, domāju, par to nav jāpārliecina pat paši fermas spēlētāji, kuri lieliski apzinās, cik nelietderīgi tas ir. Lielisku parodiju par farmville (facebook versija) var noskatīties te.

Kā redzams video, tad fermošana ir ļoti laba nodarbe – nu gluži kā īstā ferma, tikai bez reāliem augļiem. Tad nu nolēmām ķerties pie īstās fermošanas tepat dzīvoklī, iestādot kādus zaļumus podiņā uz saulainas palodzes. Ja nemaldos, tad vienā no pirmajiem fermas līmeņiem visizdevīgāk ir stādīt dilles, kuras visīsākajā laikā dod vislabāko ražu. Nu tad dilles arī iestādījām, tiesa piemetām klāt vēl lociņus, ja nu kāds atnāk un “paretina laukus” vai nu dilles nejauši “nopūst”. Domāju, ka sākumam jeb pirmajam līmeni būs labi, skatīsimies kā augs un domāsim vai nepaplašināt laukus arī ar citiem augiem. Tiesa te uz ražu būs jāpagaida nedaudz ilgāk kā draugu fermā, jo dilles izaugšot 15-20 dienās, bet uz lociņiem var nākties gaidīt līdz pat 35 dienām. Nez cik interesanta un populāra būtu draugu ferma, ja arī tur būtu jāgaida uz ražas novākšanu tik pat ilgi kā dzīvē?

Bet ja nopietni, tad gribējās pamēģināt pašiem izaudzēt kādus zaļumus mājās, jo veikalā tie jāpērk saišķīšos, kuri parasti ir pārāk lieli un netiek pilnībā izlietoti. Nav jau arī zināms, kā viņi auguši un ar kādām ķimikālijām apstrādāti, turklāt, kas var būt ērtāks, kā vienkārši pieiet pie palodzes un nogriezt svaigi augušus zaļumus tieši tik, cik vajag, ne par daudz, ne par maz.

comments powered by Disqus