Eye-Fi – fotogrāfijas datorā un internetā un bez vadiem


Kompānija Eye-Fi ir izstrādājusi SD un SDHC kartes, kurās ir iebūvēts Wi-Fi, ar kura palīdzību bildes iespējams ielādēt datorā vai internetā ne tikai bez vadiem, bet pat neizņemot atmiņas karti no fotoaparāta. Bildes iespējams nosūtīt ne tikai uz savu datoru, bet pat uzreiz augšupielādēt Flickr vai kādā citā populārā attēlu vietnē.

Ja es vēl varu saprast, kā tiek uzražotas tik mazas kartes ar tik lielu ietilpību, tad fakts, ka tik mazā kartē iespējams iebūvēt arī Wi-Fi, man liekas apbrīnas vērts. Kartes pagaidām pieejamas 2GB, 4GB un 8GB izmēros. Cenas šīm kartēm svārstās no 49.99$ par 4GB karti līdz 149.99$ par 8GB karti ar visām fīčām, ieskaitot RAW failu pārsūtīšanu.

Turklāt kartes tiek atbalstītas ne tikai jaunajās fotokamerās, bet arī virknē veco. Pilnu sarakstu ar atbalstītajām kamerām var atrast te. Tomēr jaunajās kamerās tām jau ir iestrādāts īpašs atbalsts, kur galvenais pluss ir tas, ka aparāts nodrošina nepārtrauktu barošanu šīm kartēm gadījumā, ja tās augšupielādē bildes, kamēr vecie fotoaparāti “aiziet gulēt”.

Vai kāds jau ir izmēģinājis šīs kartes un novērtējis to priekšrocības/trūkumus? Es pagaidām atturos, jo pirmkārt jau mana kamera neatbalsta SD kartes, otkārt, pirms, mainot kameru, apsvērt par SD atbalstu kā vēlamu fīču, vēlētos dzirdēt atsauksmes par šo karšu lietošanu praksē.

comments powered by Disqus